Receptbeskrivning

Italiensk cheesecake med kolasås och hallon

Ingredienser för


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kolasås
1.5 dl Creme Fraiche
1 dl Vispgrädde
1 st Citron
25 g Smör eller margarin
3 msk Florsocker
0,5 dl Muscovadosocker
1 krm Flingsalt

Digestivesmul
150 g Digestive Original
25 g smör eller margarin

Mascarponekräm
250 g Mascarpone

Tillbehör
125 g Hallon Färska

Gör så här:

Kolasås:
Blanda ihop smör, vispgrädde och
muscovadosocker i en kastrull.
Koka upp under omrörning och låt
puttra i 10-15 minuter.
Rör i flingsaltet och låt sedan
kolasåsen svalna helt.

Mascarponekräm:
Riv skalet av citronen och kläm ur citronsaften.
Vispa ihop citronsaft och skalet med
mascarpone, creme fraiche och florsocker.

Digestivesmul:
Mixa digestivekexen till ett fint smul (om du
inte har matberedare eller mixer går det bra
att sätta kexen i en plastpåse och smula med
hjälp av exempelvis en kavel).
Smält smöret och blanda ihop med
digestivesmulet.

Fördela digestivesmulet i botten av
glasen/skålarna.
Klicka ut mascarponekrämen, ringla över den avsvalnade kolasåsen och toppa med
färska hallon.

Visningar: 215
Inlagt 2018-11-06 18:59:13