Receptbeskrivning

Köttfärsgratäng med bacon och tomat

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Köttfärsgratäng med bacon och tomat 1msk smör
200g bacon, tärnad
500g nötfärs
2st saltgurkor, finhackade
1st tomat, tärnad
1st vitlöksklyfta (valfritt)
2st ägg
2msk tomatpuré
2,5dl vispgrädde
200g riven ost salt och peppar, efter smak Servering
150g grönsallad
4msk olivolja Sätt ugnen på 200 grader. Bryn bacontärningar i smör på medelhög värme.
Lägg i köttfärsen och höj värmen något. Bryn vidare under omrörning tills färsen är genomstekt.
Tillsätt finhackad gurka, tärnad tomat, pressad vitlök, kryddor och 2/3-del av osten. Blanda och häll i en ugnsfast form.
Vispa ägg, grädde och tomatpuré i en skål. Salta och peppra efter smak.
Häll äggstanningen över färsen och toppa med resten av osten.
Sätt in i ugnen 15-20 minuter eller tills rätten fått fin färg.
Servera med grönsallad och olivolja

Visningar: 225
Inlagt 2018-10-11 13:16:23