Receptbeskrivning

Kladdkakekakor

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
20 st kakor:
50 g smör
150 g miölkchoklad eller mörk choklad
2 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilisocker
1 krm salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret. Hacka chokladen
och smält den i smöret.

3. Rör samman strösocker och ägg,
rör ner den smälta chokladen.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver,
vaniljsocker och salt.
Rör ner i smeten och blada väl.
Ställ smeten i kylen 15 minuter
för att den ska sätta sig.

5. Forma små bollar och lägg glest på en plåt med
bakplåtspapper.

6. Baka mitt i ugnen 8-12 minuter tills de
fått fin färg.
8 minuter = riktigt kladdigt,
12 minuter segmiuka kakor.
Mina är bakade i precis 10 minuter
och jag har en ganska het ugn.

Visningar: 1249
Inlagt 2018-10-16 22:16:34