Receptbeskrivning
Kycklingfrikadeller med thainudlar
Ingredienser
för
400 g kycklingfärs
1 st uppvispat ägg
2 st riven vitlöksklyftor
1 st finhackad chilifrukt
2 tsk riven ingefära
4 tsk hackad färsk koriander
salt och peppar
1 l hönsbuljong
thainudlar:
160 g risnudlar
1 st liten skivad purjolök
2 st strimlade röda paprikor
150 g delade sockerärter
1 st hackat citrongräs
2 msk kycklingfond
2 dl lätt kokosmjölk + buljong
1 st uppvispat ägg
2 st riven vitlöksklyftor
1 st finhackad chilifrukt
2 tsk riven ingefära
4 tsk hackad färsk koriander
salt och peppar
1 l hönsbuljong
thainudlar:
160 g risnudlar
1 st liten skivad purjolök
2 st strimlade röda paprikor
150 g delade sockerärter
1 st hackat citrongräs
2 msk kycklingfond
2 dl lätt kokosmjölk + buljong
Beskrivning
Kycklingfrikadeller:
Blanda färsen med ägg, vitlök, chili och kryddor. Rulla små bollar. Koka upp buljongen och låt bollarna sjuda ca 10 min. Ta upp ur buljongen
Thainudlar:
Koka nudlarna i hönsbuljongen, lägg ner grönsakerna när 3 min återstår av koktiden.
Häll av det mesta av buljongen i en skål och spara. Blanda ner fond och kokosmjölk i nudelkastrullen och späd med buljongen till önskad konsistens. Lägg ner frikadellerna och servera.
361 kcal/portion
Blanda färsen med ägg, vitlök, chili och kryddor. Rulla små bollar. Koka upp buljongen och låt bollarna sjuda ca 10 min. Ta upp ur buljongen
Thainudlar:
Koka nudlarna i hönsbuljongen, lägg ner grönsakerna när 3 min återstår av koktiden.
Häll av det mesta av buljongen i en skål och spara. Blanda ner fond och kokosmjölk i nudelkastrullen och späd med buljongen till önskad konsistens. Lägg ner frikadellerna och servera.
361 kcal/portion
Visningar: 413
Inlagt 2018-10-17 19:33:15

