Receptbeskrivning
Pumpasoppa
Ingredienser
för
500 g pumpa, utan skal och kärnor t ex butternutp
1 st Äpple
1 st gul lök
2 msk smör
6 dl kokande vatten
buljong
1 burk kokosmjölk
0.5 tsk sambal oelek
2 msk ingefära riven
salt och peppar
1 msk honung
1 msk limesaft
1 st röd paprika
0.5 dl pumpakärnor rostade
2 msk persilja hackad
1 st Äpple
1 st gul lök
2 msk smör
6 dl kokande vatten
buljong
1 burk kokosmjölk
0.5 tsk sambal oelek
2 msk ingefära riven
salt och peppar
1 msk honung
1 msk limesaft
Garnering
olivolja 1 st röd paprika
0.5 dl pumpakärnor rostade
2 msk persilja hackad
Beskrivning
1. Skär pumpan i bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa, äpple och lök i en gryta med smör i 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.
2. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. Låt soppan koka upp.
3. Garnera med olivolja, paprikaÂtärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Servera med exempelvis pumpabröd och smör.
2. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. Låt soppan koka upp.
3. Garnera med olivolja, paprikaÂtärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Servera med exempelvis pumpabröd och smör.
Visningar: 185
Inlagt 2018-10-23 08:00:40






50 min