Receptbeskrivning

Pumpasoppa

Ingredienser för
500 g pumpa, utan skal och kärnor t ex butternutp
1 st Äpple
1 st gul lök
2 msk smör
6 dl kokande vatten
buljong
1 burk kokosmjölk
0.5 tsk sambal oelek
2 msk ingefära riven
salt och peppar
1 msk honung
1 msk limesaft
Garnering
olivolja
1 st röd paprika
0.5 dl pumpakärnor rostade
2 msk persilja hackad


  50 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär pumpan i bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa, äpple och lök i en gryta med smör i 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.
2. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. Låt soppan koka upp.
3. Garnera med olivolja, paprika­tärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Servera med exempelvis pumpabröd och smör.

Visningar: 185
Inlagt 2018-10-23 08:00:40