Receptbeskrivning

Dinkelsallad med ugnsbakad lax

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
2 dl hela dinkelkorn
1 tärning grönsaksbuljong
600 jämntjock laxfilé av mittbit
2 fänkål
Olivolja
Flingsalt
Nymald peppar
2 fasta päron
1 liter repade grönkålsblad

Dressing:
2 msk olivolja
1 citron, rivet skal +1 msk
pressad citronsaft

Ugn 175”

Gör så här: ,
1. Koka dinkelkornen i buljong enligt
anvisningarna på förpackningen.
Häll av överblivet kokvatten och låt granen
ånga av.
2. Lägg laxen på en plåt med bakplåts-
papper. Skär fänkålen i klyftor och lägg
bredvid laxen. Ringla lite olja över laxen
och fänkålen. Salta och peppra.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
3. Klyfta päronen och lägg dem på
plåten efter halva tillagningstiden.
4. Dressing: Rör ihop 2 msk olivolja, citronskal
och saften med salt och peppar.
5. Blanda dinkel, grönkål och dressing.
Bottna fyra tallrikar med salladen och
lägg på bitar av laxen.

Visningar: 473
Inlagt 2018-11-06 09:02:39