Receptbeskrivning

Korngrynsallad med rostade rödbetor och kyckling

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
2 dl hela korngryn
Ca 500 g rödbetor
1 1/2 msk rapsolja
Flingsalt, nymald peppar
Ca 200 g grillad kyckling
1 rödlök
1 huvud frisésallad
2 msk créma di balsamico
2-3 msk rapsolja
140 g kvlbille ädelost
1 dl grovt hackade valnötter

1. Koka korngrynen enligt anvisningarna
på förpackningen. Häll av överblivet
kokvatten och låt korngrynen ånga av.
2. Borsta rödbetorna rena och skär
dom i klyftor. Lägg rödbetorna på en
plåt med bakplåtspapper och blanda dem
med 1 1/2 msk olja, salt och peppar.
Rosta rödbetorna mitt i ugnen tills de
är mjuka, ca 25 minuter.
3. Strimla kycklingen och skala löken tunt.
Blanda korngryn och lök.
4. Lägg upp salladsblad, korngryn och
rödbetor på ett fat. Ringla över crema di
balsamico och olja. Salta och peppra.
Strö över kyckling, smulad ost och nötter.

Visningar: 411
Inlagt 2018-11-06 19:04:54