Receptbeskrivning
Smörsockerkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Vispa ihop först:
2 ägg
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)
2 dl socker
Blanda i:
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Ta dubbel sats om du vill göra i en ugnsform!
Gräddas i 200 grader.
Känn med sticka när den är färdig. När det
inte fastnar något på stickan är den färdig.
Fyllning:
100 g mjukt smör
0,5 dl socker
0,5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Ta x 3-4 om du gör i ugnsform.
När kakan är färdig, häll smörkrämen på
den varma kakan. Stick hål med en gaffel
så att krämen kan rinna ner i kakan.
Strö på lite florsocker.
2 ägg
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)
2 dl socker
Blanda i:
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Ta dubbel sats om du vill göra i en ugnsform!
Gräddas i 200 grader.
Känn med sticka när den är färdig. När det
inte fastnar något på stickan är den färdig.
Fyllning:
100 g mjukt smör
0,5 dl socker
0,5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Ta x 3-4 om du gör i ugnsform.
När kakan är färdig, häll smörkrämen på
den varma kakan. Stick hål med en gaffel
så att krämen kan rinna ner i kakan.
Strö på lite florsocker.
Visningar: 195
Inlagt 2018-11-08 16:40:41






0 min