Receptbeskrivning

Kyckling med rödbetsquinoa och örtkesella

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ca 400 g rödbetor
2 dl vit quinoa
5 dl kycklingbuljong av fond, eller tärning
400 g kyckling
Olivolja
Flingsalt
Nymald peppar
1 rödlök
1—1 1/4 dl pumpakärnor
1/2 citron, rivet skal
2 msk pressad citronsaft
50 g rucola eller andra späda
salladsblad

Örtkesella ,gör så här:
1.; Blanda kesella, pressad vitlök,
parmesanost, basilika och persilja i en skål.
Smaka av med salt och peppar.
2. Skala och tärna rödbetorna, 1x1 cm.
Skölj quinoan i hett vatten.
Koka quinoa och rödbetor i buljong
ca 15 min. Låt ånga av.
3. Skär kycklingen i bitar och stek i en
stekpanna med olja. Salta och peppra.
Varm under folie.
4. Skala och skiva löken.
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.
Blanda quinoa och rödbetor, stekt kyckling,
lök, pumpakärnor, citronskal, citronsaft
och ruccola.
Salta och peppra.

Visningar: 269
Inlagt 2018-11-08 17:00:01