Receptbeskrivning
Pepparkaksbrownie med valnötter
Ingredienser
för
Beskrivning
Pepparkaksbrownie med valnötter 20st
100g + 50g mörk choklad
125g smör
3dl socker
1tsk vaniljsocker
2st ägg
1,5dl vetemjöl
2msk kakao
1tsk pepparkakskrydda
50g valnötter
Sätt ugnen på 175C.
Bryt 100g choklad i bitar och smält i vattenbad.
Vispa smöret smidigt tillsammans med socker och vaniljsocker.
Vispa i ett ägg i taget i smör- och sockerblandningen.
Rör därefter ner den smälta chokladen.
Sikta i mjöl och kakao samt tillsätt pepparkakskryddor.
Hacka resterande choklad och valnötter grovt och rör ner i smeten.
Bred ut smeten i en form, ca 20 x 25cm med bakplåtspapper i botten. Släta till ytan.
Grädda pepparkaksbrowniesarna i 25min i mitten av ugnen.
Ta ut och låt kakan svalna. Skär dem i rutor och servera.
100g + 50g mörk choklad
125g smör
3dl socker
1tsk vaniljsocker
2st ägg
1,5dl vetemjöl
2msk kakao
1tsk pepparkakskrydda
50g valnötter
Sätt ugnen på 175C.
Bryt 100g choklad i bitar och smält i vattenbad.
Vispa smöret smidigt tillsammans med socker och vaniljsocker.
Vispa i ett ägg i taget i smör- och sockerblandningen.
Rör därefter ner den smälta chokladen.
Sikta i mjöl och kakao samt tillsätt pepparkakskryddor.
Hacka resterande choklad och valnötter grovt och rör ner i smeten.
Bred ut smeten i en form, ca 20 x 25cm med bakplåtspapper i botten. Släta till ytan.
Grädda pepparkaksbrowniesarna i 25min i mitten av ugnen.
Ta ut och låt kakan svalna. Skär dem i rutor och servera.
Visningar: 77
Inlagt 2018-11-13 18:02:56






30 min