Receptbeskrivning
Saffransrutor i långpanna
Ingredienser
för
Beskrivning
Saffransrutor i långpanna
6st ägg
6dl strösocker
6dl vetemjöl
6tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
2kuvert saffran
3dl vatten
Glasyr:
200g smör
8-9dl florsocker
1tsk vaniljsocker
2st äggulor
1tsk pressad citron
Sätt ugnen på 175C och ta fram en plåt/form (35 x 40) och klä den med bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan och vänd ner i smeten.
Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en klumpfri smet.
Häll ut i formen och ställ in i ugnen ca 20-35min., provkänn med sticka.
Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät.
Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.
Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
6st ägg
6dl strösocker
6dl vetemjöl
6tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
2kuvert saffran
3dl vatten
Glasyr:
200g smör
8-9dl florsocker
1tsk vaniljsocker
2st äggulor
1tsk pressad citron
Sätt ugnen på 175C och ta fram en plåt/form (35 x 40) och klä den med bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan och vänd ner i smeten.
Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en klumpfri smet.
Häll ut i formen och ställ in i ugnen ca 20-35min., provkänn med sticka.
Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät.
Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.
Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
Visningar: 312
Inlagt 2018-11-13 18:04:14






30 min