Receptbeskrivning
Thaisoppa med kyckling
Emelie Frantz via Ica.se
Ingredienser
för
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
2 ingefära
1 msk olja
4 dl kycklingbuljong
250 g kycklingfilé
4 dl kokosmjölk
1 fisksås
1 lime
1 currypaste
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
2 ingefära
1 msk olja
4 dl kycklingbuljong
250 g kycklingfilé
4 dl kokosmjölk
1 fisksås
1 lime
1 currypaste
Beskrivning
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla citrongräset. Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära i olja på låg värme.
Tillsätt buljong och låt koka några minuter.
Strimla kycklingfiléerna smått och lägg i pannan/grytan. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt.
Smaksätt med fisksås, lime och currypaste. Varmhåll i termos och ta med ett gott bröd.
För alla
Fri från gluten, mjölk och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen. Välj bröd som passar.
Visningar: 712
Inlagt 2012-04-29 21:29:25

