Receptbeskrivning
Saffranskladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Saffranskladdkaka
150g smör
100g vit choklad
2dl + 1tsk socker
2dl vetemjöl
1,5tsk vaniljsocker
1g saffran
3st ägg
kokos till formen
Börja med att sätta ugnen på 175C och smöra samt bröa med kokos en springform 22 cm.
Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Tillsätt chokladen och låt den smälta helt under omrörningen.
Mortla saffranet tillsammans med 1tsk socker.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner smörblandningen och tillsätt äggen.
Rör ihop en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18-20min.
Håll koll på tiden, skaka på formen med jämna mellanrum för att se ifall kakan är klar.
När kanterna är fasta och mitten vobblar så är kakan klar.
LÃ¥t den stelna och tag sedan bort kanten runtom.
Låt gärna svalna helt i kylskåp ett par timmar
150g smör
100g vit choklad
2dl + 1tsk socker
2dl vetemjöl
1,5tsk vaniljsocker
1g saffran
3st ägg
kokos till formen
Börja med att sätta ugnen på 175C och smöra samt bröa med kokos en springform 22 cm.
Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Tillsätt chokladen och låt den smälta helt under omrörningen.
Mortla saffranet tillsammans med 1tsk socker.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner smörblandningen och tillsätt äggen.
Rör ihop en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18-20min.
Håll koll på tiden, skaka på formen med jämna mellanrum för att se ifall kakan är klar.
När kanterna är fasta och mitten vobblar så är kakan klar.
LÃ¥t den stelna och tag sedan bort kanten runtom.
Låt gärna svalna helt i kylskåp ett par timmar
Visningar: 160
Inlagt 2018-11-13 18:07:14






30 min.jpg)