Receptbeskrivning

Krämig lussebullekaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Krämig lussebullekaka 8 bitar

85g smör
0,5g saffran
1,5dl socker
1st ägg
1,5dl filmjölk
2dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
0,5tsk bakpulver
1krm salt
pärlsocker

Börja med att sätta ugnen på 175C.

Smörj och bröa en form, 20cm.

Smält smöret och blanda ner saffran. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.

Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.

Tillsätt filmjölk och smöret, rör om till en jämns smet.

Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 20 min., tag ut och strö över pärlsocker.

Grädda ytterligare i 5min.

Tag ut och låt svalna innan du skär kakan i jämnstora bitar.

Visningar: 216
Inlagt 2018-11-13 18:08:31