Receptbeskrivning
Lusselängd
Ingredienser
för
Beskrivning
Lusselängd 3st
50g jäst
3dl mjölk
2dl grädde
1dl strösocker
150g rumsvarmt smör
1g saffran, mortlat med 1tsk strösocker
12-15dl mjöl
0,5tsk salt
Blanda alla ingredienser (dock endast 10dl av mjölet) i en stor bunke, gärna den till din bakassistent – men det funkar även med en vanlig om du ska baka för hand.
Arbeta ihop en smidig deg – 10 min i maskin eller 20min för hand. Tillsätt det sista mjölet lite i taget.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 15 jämnstora bitar.
Rulla varje bit till 30cm längd., Baka ut dina flätor och lägg sedan på en bakpappersklädd plåt – max 2st på en plåt.
Låt sedan jäsa i 1,-2h. Pensla med ägg och strö ev. över pärlsocker. Sätt ugnen på 225C när 20min. av jästiden återstår.
Gröda sedan mitt i ugnen i ca 15min. eller tills längderna fått en gyllene färg.
Tag ut och låt svalna helt.
50g jäst
3dl mjölk
2dl grädde
1dl strösocker
150g rumsvarmt smör
1g saffran, mortlat med 1tsk strösocker
12-15dl mjöl
0,5tsk salt
Blanda alla ingredienser (dock endast 10dl av mjölet) i en stor bunke, gärna den till din bakassistent – men det funkar även med en vanlig om du ska baka för hand.
Arbeta ihop en smidig deg – 10 min i maskin eller 20min för hand. Tillsätt det sista mjölet lite i taget.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 15 jämnstora bitar.
Rulla varje bit till 30cm längd., Baka ut dina flätor och lägg sedan på en bakpappersklädd plåt – max 2st på en plåt.
Låt sedan jäsa i 1,-2h. Pensla med ägg och strö ev. över pärlsocker. Sätt ugnen på 225C när 20min. av jästiden återstår.
Gröda sedan mitt i ugnen i ca 15min. eller tills längderna fått en gyllene färg.
Tag ut och låt svalna helt.
Visningar: 125
Inlagt 2018-11-13 18:10:53