Receptbeskrivning

Lusselängd

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Lusselängd 3st

50g jäst
3dl mjölk
2dl grädde
1dl strösocker
150g rumsvarmt smör
1g saffran, mortlat med 1tsk strösocker
12-15dl mjöl
0,5tsk salt

Blanda alla ingredienser (dock endast 10dl av mjölet) i en stor bunke, gärna den till din bakassistent – men det funkar även med en vanlig om du ska baka för hand.

Arbeta ihop en smidig deg – 10 min i maskin eller 20min för hand. Tillsätt det sista mjölet lite i taget.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 15 jämnstora bitar.

Rulla varje bit till 30cm längd., Baka ut dina flätor och lägg sedan på en bakpappersklädd plåt – max 2st på en plåt.

Låt sedan jäsa i 1,-2h. Pensla med ägg och strö ev. över pärlsocker. Sätt ugnen på 225C när 20min. av jästiden återstår.

Gröda sedan mitt i ugnen i ca 15min. eller tills längderna fått en gyllene färg.

Tag ut och låt svalna helt.

Visningar: 125
Inlagt 2018-11-13 18:10:53