Receptbeskrivning
Caesarsallad med chilimarinerad kyckling
Emelie Frantz via Ica.se
Ingredienser
för
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 oregano
2 honung
2 msk olivolja
1 msk soja
600 g kycklingfilé
1 parmesanost
1 ägg
2 citronjuice
1 msk kapris
2 dl matolja
2 romansalladshuvuden
1 krutonger
parmesanost
1 tsk chiliflakes
1 oregano
2 honung
2 msk olivolja
1 msk soja
600 g kycklingfilé
1 parmesanost
1 ägg
2 citronjuice
1 msk kapris
2 dl matolja
2 romansalladshuvuden
1 krutonger
parmesanost
Beskrivning
Kyckling: Skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär varje kycklingfilé i ca 3 cm stora bitar.
Blanda kycklingen med marinaden och låt marinera minst 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 225°C.
Sallad: Mixa riven parmesan, ägg, citronjuice och kapris i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning.
Skär romansalladen i grova bitar.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut. Skär kycklingen i skivor.
Blanda salladsbladen med dressingen. Lägg i en stor skål och strö över hyvlad parmesan och krutonger. Toppa med skivad kyckling.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på krutongerna. I övrigt är rätten fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut krutongerna eller gör egna av glutenfritt specialbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera krutongerna.
Visningar: 706
Inlagt 2012-04-29 21:30:12