Receptbeskrivning
Falafel med myntayoghurt och fruktbulgur
Ingredienser
för
ingredienser falafel
6 dl kikärter kokta
2 st gul lök liten hackad
2 tsk spiskummin malen
2 st vitlöksklyfta riven
2 krm salt
2 knippe persilja
1 msk maizena
1 msk rapsolja till stekning
fruktbulgur:
1 dl fullkornsbulgur
2 dl grönsaksbuljong
1 st gul lök hackad
150 g haricots verts
2 msk russin
2 st äpple litet hackat
myntayoghurt:
2 dl lättyoghurt turkisk 3,5 %
2 msk mynta hackad
6 dl kikärter kokta
2 st gul lök liten hackad
2 tsk spiskummin malen
2 st vitlöksklyfta riven
2 krm salt
2 knippe persilja
1 msk maizena
1 msk rapsolja till stekning
fruktbulgur:
1 dl fullkornsbulgur
2 dl grönsaksbuljong
1 st gul lök hackad
150 g haricots verts
2 msk russin
2 st äpple litet hackat
myntayoghurt:
2 dl lättyoghurt turkisk 3,5 %
2 msk mynta hackad
Beskrivning
Gör så här
Mixa kikärter, lök, kryddor och maizena. Forma små bullar och stek på medelvärme i oljan. Koka bulgur i buljongen tillsammans med löken. Lägg ner haricots verts när 4 min återstår av koktiden. Vänd ner äpple och russin. Blanda ihop såsen och servera till.
373 kcal/portion
Mixa kikärter, lök, kryddor och maizena. Forma små bullar och stek på medelvärme i oljan. Koka bulgur i buljongen tillsammans med löken. Lägg ner haricots verts när 4 min återstår av koktiden. Vänd ner äpple och russin. Blanda ihop såsen och servera till.
373 kcal/portion
Visningar: 333
Inlagt 2018-11-19 01:56:05

