Receptbeskrivning
Ingredienser för
16 st lasagneplattor
béchamelsås:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 mjölk
salt och malen vitpeppar
bolognesås:
300 g nötfärs
1 st burk krossade tomater
1 st gul lök
1 st morot
20 g rotselleri
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör
2 dl köttbuljong
1 msk oregano
1 krm timjan
salt och malen svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Béchamelsås: Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smör i en annan stor kastrull, ta av från värmen, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget och under ständig vispning. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

2. Bolognesås: Skala och hacka löken och skala och tärna mototen ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smör, lägg i färsen och fräs den gyllenbryn. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna, tillsätt tomatpurén och pressa ner vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.

3. Sätt ugnen på 200°. Varva köttfärssås, béchamelsås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Avsluta med béchamelsåsen, strö över ost och grädda i ugn i 45–50 minuter.

Visningar: 215
Inlagt 2018-12-05 15:44:22