Receptbeskrivning
Shepherds pie
Ingredienser
för
600 g lammfärs
125 g sidfläsk, rökt eller bacon
1 st gul lök(ar)
1 st morot/morötter stor
3 selleri
3 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
2 dl buljong
1 msk worcestershiresås
salt och peppar
1 kg potatis(ar)
1 dl rapsolja
2 st äggula(or)
muskotnöt, malen
salt och peppar
125 g sidfläsk, rökt eller bacon
1 st gul lök(ar)
1 st morot/morötter stor
3 selleri
3 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
2 dl buljong
1 msk worcestershiresås
salt och peppar
1 kg potatis(ar)
1 dl rapsolja
2 st äggula(or)
muskotnöt, malen
salt och peppar
Beskrivning
1. Skala och koka potatisen, häll av vattnet och pressa i potatispress. Tillsätt rapsolja, äggulor, salt, peppar och en gnutta muskotnöt. Vispa moset väl. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala lök och morot och finhacka dem. Skär selleri i tunna skivor.
3. Stek färsen och bacon i en gryta eller rejäl stekpanna, tillsätt grönsaker efter en stund, senare tomatpuré och sist vetemjöl. Slå på buljong och worcestershiresås. Salta, peppra och låt vätskan sakta koka några minuter. Köttfärssåsen ska vara ganska torr så se upp så grytan inte bränns vid.
4. Lägg färsen i en ugnsform och bred eller spritsa moset över. Grädda i ugn ca 25 minuter eller tills potatismoset har fin färg.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Skala lök och morot och finhacka dem. Skär selleri i tunna skivor.
3. Stek färsen och bacon i en gryta eller rejäl stekpanna, tillsätt grönsaker efter en stund, senare tomatpuré och sist vetemjöl. Slå på buljong och worcestershiresås. Salta, peppra och låt vätskan sakta koka några minuter. Köttfärssåsen ska vara ganska torr så se upp så grytan inte bränns vid.
4. Lägg färsen i en ugnsform och bred eller spritsa moset över. Grädda i ugn ca 25 minuter eller tills potatismoset har fin färg.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 319
Inlagt 2018-12-05 16:05:23

