Receptbeskrivning
Ferro Rocher fudge
Ingredienser
för
Beskrivning
Ferro Rocher fudge
1 burk kondenserad mjölk (inte kokad)
100g mörk choklad
60g smör
1msk kaffe
1,5tsk vaniljsocker
en nypa salt
350g nutella
3,5dl hasselnötsmjöl
ca 30st skalade hela hasselnötterna
ca 8st krossade våffelstrutar
Topping
100g ljus choklad
2dl hasselnötter
1msk socker
Klä en form, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper.
Ta fram en kastrull och sätt på spisen på medelhög värme.
(Ha inte för hög värme för då kan de brännas. Om du vill vara på den säkra sidan så gör ett vattenbad.)
Lägg i alla ingredienser i kastrullen utom de hela hasselnötterna.
Rör om hela tiden i ca 10 minuter tills fudgen blir lite trögflytande och chokladen har smält.
Häll fudgen i formen. Tryck i de hela hasselnötterna.
Krossa våffelstrutar och strö över fudgen.
In i frysen i 30 minuter.
Om det är mycket lösa flagor av våffelstrutarna så häll bort dem, annars är det svårt för toppingen att fastna i underdelen.
Smält choklad till din chokladtopping.
Låt chokladen svalna lite och häll över fudgen och bred den till ett jämt lager.
Ta fram en stekpanna. Hacka hasselnötter och häll i stekpannan tillsammans med 1 msk socker.
När hasselnötterna har blivit en aning bruna är det klart.
Strö nötterna uppe på chokladöverdraget.
Låt stå i frysen minst 4 timmar, helst över natten.
Skär i bitar, inte för stora då de är lite mäktiga.
1 burk kondenserad mjölk (inte kokad)
100g mörk choklad
60g smör
1msk kaffe
1,5tsk vaniljsocker
en nypa salt
350g nutella
3,5dl hasselnötsmjöl
ca 30st skalade hela hasselnötterna
ca 8st krossade våffelstrutar
Topping
100g ljus choklad
2dl hasselnötter
1msk socker
Klä en form, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper.
Ta fram en kastrull och sätt på spisen på medelhög värme.
(Ha inte för hög värme för då kan de brännas. Om du vill vara på den säkra sidan så gör ett vattenbad.)
Lägg i alla ingredienser i kastrullen utom de hela hasselnötterna.
Rör om hela tiden i ca 10 minuter tills fudgen blir lite trögflytande och chokladen har smält.
Häll fudgen i formen. Tryck i de hela hasselnötterna.
Krossa våffelstrutar och strö över fudgen.
In i frysen i 30 minuter.
Om det är mycket lösa flagor av våffelstrutarna så häll bort dem, annars är det svårt för toppingen att fastna i underdelen.
Smält choklad till din chokladtopping.
Låt chokladen svalna lite och häll över fudgen och bred den till ett jämt lager.
Ta fram en stekpanna. Hacka hasselnötter och häll i stekpannan tillsammans med 1 msk socker.
När hasselnötterna har blivit en aning bruna är det klart.
Strö nötterna uppe på chokladöverdraget.
Låt stå i frysen minst 4 timmar, helst över natten.
Skär i bitar, inte för stora då de är lite mäktiga.
Visningar: 168
Inlagt 2018-12-08 20:19:02






30 min