Receptbeskrivning

Kyckling satay med jordnötssås

Ingredienser för
600 g kycklinglårfilé
1 ingefära
1 tsk gurkmeja
0.5 koriander
1 tsk rårörssocker
3 msk olja
16 träspett
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 koriander
3 tsk sambal oelek
1 tsk råsocker
4 dl vatten
2 jordnötter
2 msk ketjap manis
1 lime
salt
ris
sallad


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 175˚C.
Skär kycklinglårfilén i 1 x 1cm tärningar.  Blanda ingefära, kryddor, socker och olja i en plastpåse, lägg i kycklingtärningarna och blanda väl. Låt det marinera i ca 3 timmar. Trä upp kycklingtärningarna på spetten.
Jordnötssås: Skala, riv och fräs vitlöken i oljan, tillsätt ingefära och koriander, fräs med i ca 30 sekunder. Tillsätt sambal, socker och vatten, koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt jordnötterna och ketjap manis koka upp och mixa såsen. Smaksätt med pressad limejuice och salt.
Stek eller grilla spetten ca 4 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form, sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
Servera med kycklingspetten med ris, sås och sallad.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek och ketjap manis. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 307
Inlagt 2012-04-29 23:31:53