Receptbeskrivning

Fylld minikalkon

Ingredienser för
2 kg minikalkon
1 st lök
2 st stora äpplen
10 st katrinplommon
1 dl ströbröd
0.5 dl kalvbuljong
10 cl portvin
400 g mjölig potatis (king edward)
400 g sötpotatis
2 dl mjölk
50 g smör


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skölj ur kalkonen väl och låt den sedan rinna ur ordentligt. Fräs lök i smör så att den får lite färg. Klyfta i äpplen och blanda i resten av fyllningen. Krydda mycket, lite starkare än normalt. Gnid gärna insidan av fågeln med salt. Fyll kalkonen med fyllning och sy igen med bomullsgarn.
2. Bryn resten av smöret i en stor stekpanna. Lägg i kalkonen och stoppa in i ugnen 180°. Efter 15 min - slå i vatten och ös sedan ofta tills fågeln fått fin färg och ingen röd köttsaft kommer ur den. Detta tar ca 1-1,5 timme.
3. Koka under tiden vanlig potatis och sötpotatis. Pressa potatisen i en potatispress. Värm mjölken och blanda ner i potatisen. Lägg i smör och krydda.
4. Ta ut fågeln och låt den vila minst 10 min under folie eller under en bunke. Koka ihop stekskyn med kalvbuljongen och portvinet. Red av med lite maizena om man vill.

Visningar: 196
Inlagt 2018-12-27 12:01:19