Receptbeskrivning
Chokladguldbollar med brynt smör
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladguldbollar med brynt smör 15-20 bollar
100g smör
100g mörk choklad
3dl havregryn
1/2dl strösocker
1msk kakao
3msk starkt kaffe
Garnering:
Guldpulver, silverpulver, kakao eller florsocker, ta vad ni känner/är sugna på.
Smält smöret i en kastrull och värm upp det tills det börjar bubbla och skumma.
När det lugnar sig och börjar bli lite gyllenbrunt på botten drar du av kastrullen från plattan.
Låt svalna några minuter och bryt sedan ner chokladen i smöret och låt smälta, värm försiktigt på plattan om chokladen behöver lite hjälp med att smälta.
Blanda ner havregryn i smör- och chokladsmeten.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smet, om du gillar lite slätare konsistens på dina chokladbollar så mixa smeten i matberedaren.
Låt smeten tjockna i kylskåpet 30-60min. eller tills den går att rulla.
Forma till bollar i lagom storlek och förvara i kylen, rulla dem i valfritt pulver strax före serveringen.
Bollarna håller sig 2-3 veckor i kylen.
100g smör
100g mörk choklad
3dl havregryn
1/2dl strösocker
1msk kakao
3msk starkt kaffe
Garnering:
Guldpulver, silverpulver, kakao eller florsocker, ta vad ni känner/är sugna på.
Smält smöret i en kastrull och värm upp det tills det börjar bubbla och skumma.
När det lugnar sig och börjar bli lite gyllenbrunt på botten drar du av kastrullen från plattan.
Låt svalna några minuter och bryt sedan ner chokladen i smöret och låt smälta, värm försiktigt på plattan om chokladen behöver lite hjälp med att smälta.
Blanda ner havregryn i smör- och chokladsmeten.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smet, om du gillar lite slätare konsistens på dina chokladbollar så mixa smeten i matberedaren.
Låt smeten tjockna i kylskåpet 30-60min. eller tills den går att rulla.
Forma till bollar i lagom storlek och förvara i kylen, rulla dem i valfritt pulver strax före serveringen.
Bollarna håller sig 2-3 veckor i kylen.
Visningar: 201
Inlagt 2018-12-27 20:25:07






30 min