Receptbeskrivning
Sesamkyckling med ratatouille
Ingredienser
för
Beskrivning
Sesamkyckling med ratatouille
3msk sesamolja
3msk japansk soja
3msk sesamfrön
1200g kycklinglårfilé
Sätt ugnen på 200°C.
Rör ihop sesamolja, soja, sesamfrön och salt. Blanda med kycklingen.
Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills kycklingen är klar.
Ratatouillen:
1 1/2kg blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini, paprika)
1st rödlök
2st vitlöksklyftor
1/2dl olivolja
1msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2dl vatten
2msk rödvinsvinäger
2tsk salt
Grovhacka alla grönsaker.
Skala och skiva löken tunt, skala och hacka vitlöken.
Fräs röd- och vitlöken i oljan ca 5 minuter på låg värme tills den mjuknar.
Tillsätt grönsaker och tomatpuré och fräs ytterligare 5–10 minuter.
Häll i krossade tomater, vatten, vinäger och salt.
Låt koka 30–40 minuter under lock på svag värme.
3msk sesamolja
3msk japansk soja
3msk sesamfrön
1200g kycklinglårfilé
Sätt ugnen på 200°C.
Rör ihop sesamolja, soja, sesamfrön och salt. Blanda med kycklingen.
Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills kycklingen är klar.
Ratatouillen:
1 1/2kg blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini, paprika)
1st rödlök
2st vitlöksklyftor
1/2dl olivolja
1msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2dl vatten
2msk rödvinsvinäger
2tsk salt
Grovhacka alla grönsaker.
Skala och skiva löken tunt, skala och hacka vitlöken.
Fräs röd- och vitlöken i oljan ca 5 minuter på låg värme tills den mjuknar.
Tillsätt grönsaker och tomatpuré och fräs ytterligare 5–10 minuter.
Häll i krossade tomater, vatten, vinäger och salt.
Låt koka 30–40 minuter under lock på svag värme.
Visningar: 259
Inlagt 2018-12-27 20:33:25






30 min