Receptbeskrivning
Lakritscheesecake med hallonsås
Ingredienser
för
Lakritscheesecake
150 g philadelphiaost 3.5 msk florsocker
1.75 tsk lakritspulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
Crunch
6 st digestivekex krossadeHalloncoulis
150 g hallon 1 tsk florsocker
Topping
saltlakritsströssel citronmeliss
Beskrivning
Digestivekross
1. Krossa digestivekexen i en skål med fingrarna eller använd en mortel. Gör det gärna halvfint, blandat med lite grövre bitar. Det behöver inte vara perfekt!
(Tips! Vill man kan man blanda i lite raw lakritspulver i digestivekrosset, men bara så att det blir en liten touch av lakrits)
Lakritscheesecake
1. Vispa samman Philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker & lakritspulver med elvisp till en slät fin kräm.
2. Tillsätt sedan grädden i lakrits & färskostvispet och vispa tills en tjock härlig konsistens uppstår.
3. Fyll upp cheesecakesmeten i en spritspåse av plast. (Engångspåse)
Det är alltid fräscht & snyggt att bara spritsa ut önskad mängd sedan över digestivekrosset ner i glaset innan servering. (Inget onödigt kladd 🙂 )
4. Lägg svalt i kyl fram till servering.
Halloncoulis
1. Se till att de frysta hallon en är upptinade.
2. Passera dom genom en sil och tillsätt samtidigt florsockret medan hallonen pressas genom silen.
3. Använd en sked och tryck ut all saft. Pressa och dra skeden fram och tillbaks i silen.
(Eftersom vi tillsätter florsockret rank ner på hallonen i silen så blir det inga klumpar av florsockret när halloncoulisen är klar!)
4. Släng till sist bort kärnorna som samlats upp i silen.
Montera desserten
1. Fördela ut digestivekross i botten på portionsglas, eller på en tallrik.
2. Spritsa ut en lagom mängd fluffig lakritsfyllning (Cheesecakefyllningen)
3. Skeda över lite halloncoulis och toppa desserten med salt lakritsströssel.
4. Vill man kan man piffa upp anrättningen med ett blad citronmeliss, snyggt!
1. Krossa digestivekexen i en skål med fingrarna eller använd en mortel. Gör det gärna halvfint, blandat med lite grövre bitar. Det behöver inte vara perfekt!
(Tips! Vill man kan man blanda i lite raw lakritspulver i digestivekrosset, men bara så att det blir en liten touch av lakrits)
Lakritscheesecake
1. Vispa samman Philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker & lakritspulver med elvisp till en slät fin kräm.
2. Tillsätt sedan grädden i lakrits & färskostvispet och vispa tills en tjock härlig konsistens uppstår.
3. Fyll upp cheesecakesmeten i en spritspåse av plast. (Engångspåse)
Det är alltid fräscht & snyggt att bara spritsa ut önskad mängd sedan över digestivekrosset ner i glaset innan servering. (Inget onödigt kladd 🙂 )
4. Lägg svalt i kyl fram till servering.
Halloncoulis
1. Se till att de frysta hallon en är upptinade.
2. Passera dom genom en sil och tillsätt samtidigt florsockret medan hallonen pressas genom silen.
3. Använd en sked och tryck ut all saft. Pressa och dra skeden fram och tillbaks i silen.
(Eftersom vi tillsätter florsockret rank ner på hallonen i silen så blir det inga klumpar av florsockret när halloncoulisen är klar!)
4. Släng till sist bort kärnorna som samlats upp i silen.
Montera desserten
1. Fördela ut digestivekross i botten på portionsglas, eller på en tallrik.
2. Spritsa ut en lagom mängd fluffig lakritsfyllning (Cheesecakefyllningen)
3. Skeda över lite halloncoulis och toppa desserten med salt lakritsströssel.
4. Vill man kan man piffa upp anrättningen med ett blad citronmeliss, snyggt!
Visningar: 944
Inlagt 2018-12-28 13:33:42






30 min