Receptbeskrivning
Baconlindad brysselkål
Ingredienser
för
18 st brysselkål halverade
1 tsk salt
1 frp bacon 18 remsor
2 msk lönnsirap
1 dl majonäs
st citron rivet skal
2 tsk citronjuice
1 tsk salt
1 frp bacon 18 remsor
2 msk lönnsirap
1 dl majonäs
st citron rivet skal
2 tsk citronjuice
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Salta brysselkålen.
Lägg upp baconremsorna och pensla med lönnsirap. Dela dem sedan på mitten. Vira en baconremsa runt en halva brysselkål, med sirapssidan utåt. Lägg på en bakplåtstäckt plåt med den platta sidan nedåt. Pensla med den resterande lönnsirapen och krydda med svartpeppar. Sätt in i ugnen i 30 minuter, vänd på dem efter halva tiden.
Blanda ingredienserna till dippen och toppa med rivet citronskal.
Salta brysselkålen.
Lägg upp baconremsorna och pensla med lönnsirap. Dela dem sedan på mitten. Vira en baconremsa runt en halva brysselkål, med sirapssidan utåt. Lägg på en bakplåtstäckt plåt med den platta sidan nedåt. Pensla med den resterande lönnsirapen och krydda med svartpeppar. Sätt in i ugnen i 30 minuter, vänd på dem efter halva tiden.
Blanda ingredienserna till dippen och toppa med rivet citronskal.
Visningar: 721
Inlagt 2019-01-05 20:51:03






45 min