Receptbeskrivning

Cheesy potatiskaka

Ingredienser för
5 st potatis mediumstora
2 msk mjöl
2 st vitlöksklyftor hackade
4 msk parmesan riven
1 tsk salt
tsk peppar
2 dl vispgrädde
7 dl cheddar riven
7 dl gruyère riven
9 st skinka skivor
persilja garnering


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 190˚C.

Skär upp potatisen i tunna skivor

Lägg potatisskivorna i en cirkel längs med kanten av en gjutgärnspanna. Lägg de sedan åt andra hållet (med kortsidan inåt) i en cirkel tills de täcker hela botten.

Toppa med en tredjedel av cheddar osten, en tredjedel av gruyère osten och hälften av skinkan.

Lägg på en nytt lager potatis (såsom första lagret). Toppa med ännu en tredjedel av cheddar osten, gruyèren och den resterande skinkan.

Lägg på ett sista lager potatis längs med mitten av pannan och toppa med den resterande cheddarn och gruyèren.

Täck över med aluminium folie och baka i ugnen i 40 minuter.

Ta sedan ut pannan och öka temperaturen till 200°C.

Blanda mjöl, vitlök, parmesan, salt och peppar väl i en mediumstor bunke.

Blanda långsamt i grädden och vispa tills allt är blandat.

Ta bort aluminium folien och sprid ut jämnt över potatisen.

Baka i ugnen i ytterligare 10-15 minuter utan aluminium folien tills osten har smält och är gyllenbrun.

LÃ¥t svalna i minst 30 minuter, skiva sedan upp och servera.

Garnera med färsk persilja.


Visningar: 225
Inlagt 2019-01-05 21:01:38