Receptbeskrivning
Skogspanna med fläskfilé och gele
Ingredienser
för
1 bunt kantareller
2 st fläskfilé putsade
5 dl grädde
2 msk soja
2 msk kalvfond
2 msk gelé
2 st fläskfilé putsade
5 dl grädde
2 msk soja
2 msk kalvfond
2 msk gelé
Salt
Peppar
Beskrivning
Dela svampen i lagom stora munsbitar, hetta upp ett par msk smör i pannan fräs sedan kantarellerna så att vätskan försvinner. Under tiden skär du köttet i medaljonger och delar varje medaljong i tre bitar. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med lingonsylt och lite salt och peppar.
Sjud ihop en kvart innan servering, dekorera med lite färska lingon och några gröna örter.
Servera med potatis och morötter.
mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget i grytan och låt sjuda upp till önskad konsistens.
Kan bytas ut mot oxfilé vid festligare tillfällen.
Sjud ihop en kvart innan servering, dekorera med lite färska lingon och några gröna örter.
Servera med potatis och morötter.
mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget i grytan och låt sjuda upp till önskad konsistens.
Kan bytas ut mot oxfilé vid festligare tillfällen.
Visningar: 213
Inlagt 2019-01-06 16:35:07






0 min