Receptbeskrivning
Skogspanna med fläskfilé och gelé
Ingredienser
för
Smör
1 knippe kantareller 2 st fläskfilé putsad
5 dl grädde
2 msk soja
2 msk kalvfond
2 msk gelé
Maizena
Salt och peppar
Beskrivning
Dela svampen i lagom stora munsbitar, hetta upp ett par msk smör i pannan fräs sedan kantarellerna så att vätskan försvinner. Under tiden skär du köttet i medaljonger och delar varje medaljong i tre bitar. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med gelé och lite salt och peppar.
Sjud ihop en kvart innan servering, dekorera med lite färska lingon och några gröna örter.
Klar att servera !
mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget i grytan och låt sjuda upp till önskad konsistens.
Kan bytas ut mot oxfilé vid festligare tillfällen.
Serveras med potatis och morötter.
Sjud ihop en kvart innan servering, dekorera med lite färska lingon och några gröna örter.
Klar att servera !
mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget i grytan och låt sjuda upp till önskad konsistens.
Kan bytas ut mot oxfilé vid festligare tillfällen.
Serveras med potatis och morötter.
Visningar: 111
Inlagt 2019-01-12 18:43:37






0 min