Receptbeskrivning
Dr pepper glaserad skinkmacka
Ingredienser
för
2 kg skinka kokt/rökt
1 st dr pepper burk
2 dl brunt socker
4 msk apelsinjuice
5 msk dijonsenap
surdegsbröd
smör
majonäs
senap
ost
1 st dr pepper burk
2 dl brunt socker
4 msk apelsinjuice
5 msk dijonsenap
surdegsbröd
smör
majonäs
senap
ost
Beskrivning
1.Värm ugnen till 160° C

2. Skär grunda snitt i ett diamantmönster över hela skinkan.

3. Blanda läsk, socker, apelsin juice och senap i en liten kastrull på medelvärme tills vätskan tjocknat något.

4. Häll glaseringen över skinkan. Täck över med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 1,5 timme. P
5. Ta bort folien och ös vätskan över skinkan. Ställ tillbaka i ugnen, utan folien, i ytterligare 30 minuter.

6. Låt skinkan vila i 15 minuter innan den skivas upp.

7. Bre smör över en brödskiva och lägg den (med smöret nedåt) i en varm stekpanna. Bred ut majonäs och senap på ovansidan. Varva sedan med ost och skinka. Lägg sedan på ytterligare en brödskiva och bre på smör. Stek 3 minuter på varje sidan. Enjoy.
2. Skär grunda snitt i ett diamantmönster över hela skinkan.

3. Blanda läsk, socker, apelsin juice och senap i en liten kastrull på medelvärme tills vätskan tjocknat något.

4. Häll glaseringen över skinkan. Täck över med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 1,5 timme. P
5. Ta bort folien och ös vätskan över skinkan. Ställ tillbaka i ugnen, utan folien, i ytterligare 30 minuter.

6. Låt skinkan vila i 15 minuter innan den skivas upp.

7. Bre smör över en brödskiva och lägg den (med smöret nedåt) i en varm stekpanna. Bred ut majonäs och senap på ovansidan. Varva sedan med ost och skinka. Lägg sedan på ytterligare en brödskiva och bre på smör. Stek 3 minuter på varje sidan. Enjoy.
Visningar: 86
Inlagt 2019-01-12 19:08:56






0 min