Receptbeskrivning
Balsamvinägerkyckling med grönsaker
Ingredienser
för
2 st sötpotatis
2 knippe sparris utan toppar
600 g kycklingbröst
olivolja
salt
peppar
2 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
1 msk citronjuice
2 st vitlöksklyftor hackade
tsk svartpeppar
tsk salt
2 knippe sparris utan toppar
600 g kycklingbröst
olivolja
salt
peppar
SÃ¥s
5 msk balsamvinäger 2 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
1 msk citronjuice
2 st vitlöksklyftor hackade
tsk svartpeppar
tsk salt
Beskrivning
Värm ugnen till 200˚C.
Hacka potatisen till pommes.
Sprid ut potatisen jämnt över en bakplåtstäckt plåt och krydda med olivolja, peppar och salt. Baka i 20 minuter och ställ sedan åt sidan.
Snoppa sparrisen och skär upp i bitar.
Sprid ut jämnt över halva plåten, bredvid potatisen. Krydda med olivolja, salt och peppar.
Krydda kycklingen med peppar och salt och lägg ovanpå grönsakerna.
Baka i 15 minuter eller tills kycklingen innertemperatur når 75°C.
Medan kycklingen är i ugnen, reducera balsamvinäger, vitvinsvinäger, olivolja, citronjuice, vitlök, peppar och salt i en liten kastrull i 5-7 minuter tills såsen tjocknat något.
Häll sedan såsen över kycklingen och grönsakerna.
Enjoy
Hacka potatisen till pommes.
Sprid ut potatisen jämnt över en bakplåtstäckt plåt och krydda med olivolja, peppar och salt. Baka i 20 minuter och ställ sedan åt sidan.
Snoppa sparrisen och skär upp i bitar.
Sprid ut jämnt över halva plåten, bredvid potatisen. Krydda med olivolja, salt och peppar.
Krydda kycklingen med peppar och salt och lägg ovanpå grönsakerna.
Baka i 15 minuter eller tills kycklingen innertemperatur når 75°C.
Medan kycklingen är i ugnen, reducera balsamvinäger, vitvinsvinäger, olivolja, citronjuice, vitlök, peppar och salt i en liten kastrull i 5-7 minuter tills såsen tjocknat något.
Häll sedan såsen över kycklingen och grönsakerna.
Enjoy
Visningar: 61
Inlagt 2019-01-12 19:25:58






0 min.jpg)