Receptbeskrivning
Pad thai med kyckling
Emelie Frantz via Ica.se
Ingredienser
för
1 risnudlar
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukter
2 morot
0.5 salladslök
1 burk böngroddar
2 fisksås
lime
2 msk socker
400 g kycklingfilé
1 olja
0.5 tsk salt
2 ägg
0.8 jordnötter
1 lime
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukter
2 morot
0.5 salladslök
1 burk böngroddar
2 fisksås
lime
2 msk socker
400 g kycklingfilé
1 olja
0.5 tsk salt
2 ägg
0.8 jordnötter
1 lime
Beskrivning
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Ta från värmen och rör ner nudlarna. Låt stå ca 3 minuter, tills de är mjuka, men har ett visst tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och tillsätt nytt, kallt vatten. Ställ åt sidan.
Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och strimla moroten. Ansa och strimla salladslöken. Låt böngroddarna rinna av i ett durkslag. Blanda fisksås, limejuice och socker i en skål.
Stek vitlök, chili, morot och kyckling i olja ca 3 minuter i en wok eller stor stekpanna. Krydda med salt. Tillsätt böngroddarna och hälften av salladslöken.
Sänk värmen och knäck ett ägg i taget i pannan. Rör runt medan äggen stelnar. Häll av nudlarna, tillsätt dem i pannan och rör runt. Tillsätt fisksåsblandningen och blanda väl. Låt allt bli varmt.
Servera nudelwoken med hackade jordnötter (tänk på att små barn kan sätta dem i halsen), resten av salladslöken samt limeklyftor. Ställ gärna fram fisksås för dem som önskar mer sälta.
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Visningar: 637
Inlagt 2012-04-29 21:35:26

