Receptbeskrivning

Crispy baked chicken roll

Ingredienser för
5 st baconremsor
1 st gul lök
4 dl spenat
5 st kycklingbröst
10 st skinka skivad
12 st ost skivad
SÃ¥s
3 msk smör
2 st vitlöksklyftor
2 msk mjöl
4 dl mjölk
4 msk dijonsenap
2 dl parmesan


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 190°C.


Hacka upp baconremsorna och stek. Hacka löken grovt och tillsätt i stekpannan, stek tills löken börjat få färg och häll sedan i spenaten.

Lägg varje kycklingbröst på en bit plastfolie och vik över. Banka sedan ut kycklingen tills den blir platt. Salta och peppra på ena sidan. Lägg sedan alla filéer överlappandes på en större bit plastfolie. Salta och peppra.

Lägg sedan på skinkan, osten och baconröran. Rulla sedan ihop kycklingen och vira runt plastfolien. Lägg in i kylen i 1 timme. Doppa kycklingrullen i mjöl, ägg och ströbröd. Doppa den sedan i äggen igen och sedan tillbaka till ströbrödet, se till att hela rullen är täckt. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen i 40 minuter.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt vitlöken och rör runt. Häll i mjölet och blanda. Tillsätt sedan mjölken, senap, salt och peppa och rör om. Häll i parmesanen och rör om tills den smält.

Visningar: 59
Inlagt 2019-01-12 19:44:35