Receptbeskrivning
Dr pepper can chicken
Ingredienser
för
2 l vatten kallt
1 st kyckling
1 burk dr pepper
1 msk smör smält
2 tsk salt
2 tsk brunt socker
1 tsk peppar
1 tsk paprika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk cayenne peppar
1 st kyckling
1 burk dr pepper
1 msk smör smält
Rub
1 msk chilipulver 2 tsk salt
2 tsk brunt socker
1 tsk peppar
1 tsk paprika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk cayenne peppar
Beskrivning
1. Blanda salt och socker i kallt vatten tills det lösts upp helt. Lägg i kycklingen och låt stå i 1 timme. Ta sedan ur och torka.

2. Värm ugnen till 175°C.

3. Blanda ingredienserna till rubben och ställ åt sidan.

4. Borsta kycklingen med det smälta smöret och massera sedan in rubben över hela kycklingen..

5. Trä kycklingen över en öppen Dr Pepper burk. Ställ in i ugnen i 1,5 timme..

6. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den stå i 10-15 minuter. Skär upp och servera.
2. Värm ugnen till 175°C.

3. Blanda ingredienserna till rubben och ställ åt sidan.

4. Borsta kycklingen med det smälta smöret och massera sedan in rubben över hela kycklingen..

5. Trä kycklingen över en öppen Dr Pepper burk. Ställ in i ugnen i 1,5 timme..

6. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den stå i 10-15 minuter. Skär upp och servera.
Visningar: 59
Inlagt 2019-01-12 19:49:56






0 min