Receptbeskrivning

Fransk kycklinggryta

Ingredienser för
900 g kycklinglårfilé
salt
peppar
vetemjöl
250 g steklök
2 st vitlöksklyftor
4 st sidfläsk rimmat
2 msk smör
3 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 st kryddbukett
1 msk beurre manié
2 msk tomatpuré
persilja hackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Dela filéerna i två delar. Salta och peppra kycklingdelarna. Vänd dem i vetemjöl på en tallrik. Lägg över på smörpapper.

Lägg steklökarna i ljummet vatten i en skål, cirka 5 minuter, då blir de lättare att skala. Skala dem med skalkniv. Skala och hacka vitlöken.

Skär fläsket i strimlor. Ansa och dela svampen och lägg i en skål.

Bryn fläsket i en stekpanna, lägg över i en gryta. Bryn kycklingbitarna i smör, tillsätt vitlök och lägg över i grytan. Stek lök och svamp i smör och lägg över i grytan.

Tillsätt vin, vatten och fond. Lägg i kryddbuketten. Låt grytan koka upp och sedan sjuda, 25 minuter. Lägg kyckling, fläsk och grönsaker i en skål. Ta bort kryddbuketten.

Klicka ner beurre manié (rör ihop lika delar mjukt smör och vetemjöl till en kula) och tomatpuré i skyn. Sjud 5 minuter under omrörning. Salta och peppra. Lägg i kyckling, fläsk och grönsaker och låt grytan bli het. Strö över persilja.

Bind samman, 1 bit purjolök, 1 liten stjälk selleri, 2 kvistar timjan, 1 kvist persilja och 1 lagerblad till en bukett, med bindgarn eller lägg i en påse av gasväv. Buketten läggs i grytan som smaksättning.

Visningar: 111
Inlagt 2019-01-12 20:03:09