Receptbeskrivning
Slow cooker honung/lime kyckling
Ingredienser
för
1 kg kycklingbröst
1 msk olivolja
2 dl mild salsa verde
1 dl honung
1 msk lime juice
1 tsk salt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk svartpeppar
chilisås
tortillabröd
riven ost
sallad
avokado
creme fraiche
1 msk olivolja
2 dl mild salsa verde
1 dl honung
1 msk lime juice
1 tsk salt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk svartpeppar
chilisås
tortillabröd
riven ost
sallad
avokado
creme fraiche
Beskrivning
Massera in kycklingbrösten med olivolja och lägg i botten av slow cookern. Tillsätt de resterande ingredienserna förutom chilisåsen. Koka på hög värme i 2-4 timmar eller på låg värme i 6-7 timmar.

Ta ut kycklingen och låt den vila i 5 minuter innan du hackar upp den. Lägg tillbaka den hackade kycklingen och koka på låg värme i ytterligare 20-30 minuter för att absorbera vätskan. Använd en tång för att ta ut kyckling för att inte få med för mycket vätska. Smaka av och tillsätt mer honung för sötma, lime för syrlighet och chilisås för styrka.
Ta ut kycklingen och låt den vila i 5 minuter innan du hackar upp den. Lägg tillbaka den hackade kycklingen och koka på låg värme i ytterligare 20-30 minuter för att absorbera vätskan. Använd en tång för att ta ut kyckling för att inte få med för mycket vätska. Smaka av och tillsätt mer honung för sötma, lime för syrlighet och chilisås för styrka.
Visningar: 217
Inlagt 2019-01-12 21:13:44






0 min