Receptbeskrivning

Sparrisfylld kyckling

Ingredienser för
3 st kycklingbröst
1 msk citronskal
salt
peppar
9 st sparrisstjälkar
3 st ost skivor
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 msk olivolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Värm ugnen till 222°C.

Skär kycklingen på mitten, långs med långsidan, men inte genom hela utan man ska kunna vika den. Krydda insidan av kycklingen med salt och peppar och en nypa citronskal. Lägg ostskivorna på varje kycklingbröst och sedan 3-4 sparris ovanpå. Vik sedan över kycklingen för att stänga.

Krydda utsidan med salt, peppar, vitlökspulver och paprika.

Värm en stor ugnssäker gjutjärnspanna på medelhög värme och häll i 1 msk olivolja, sprid ut så den täcker hela botten. Stek kycklingen med ovansidan nedåt i 3-5 minuter till kycklingen lätt lossnar från pannan och är gyllenbrun. Vänd på kycklingen och stek ytterligare 3-5 minuter på den andra sidan. Täck försiktigt över pannan med aluminiumfolie och still in i ugnen. Baka i 15 minuter.

Ta försiktigt ut pannan ur ugnen och låt stå, övertäckt i ca 5 minuter.
Enjoy!

Visningar: 206
Inlagt 2019-01-12 21:19:12