Receptbeskrivning

Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis

Ingredienser för
4 kycklingfiléer
1 timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
140 g bacon
1 msk olivolja
250 g körsbärstomater
3 matlagningsvin
200 sparris
900 g potatis
25 smör eller margarin
2 msk ströbröd
2 krm salt


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
Hasselbackspotatis: Skala potatisen och skär i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisarna med den skivade sidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite av matfettet. Sätt mitt i ugnen 35–45 minuter tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Pensla med mer matfett ett par gånger under stekningen. Strö över ströbröd och salt när ca 5 minuter återstår. Gör resten under tiden.
Krydda kycklingfiléerna runtom med timjan, salt och peppar. Linda ett par baconskivor runt varje filé.
Bryn kycklingen runtom i oljan i en stor stekpanna. Tillsätt körsbärstomater och matlagningsvin. Koka upp och sjud 15–20 minuter under lock eller tills köttet är klart. Skär ett snitt i den tjockaste delen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
Koka sparrisen enligt anvisning på förpackningen.
Servera kycklingen med tomatsky, hasselbackspotatis och sparris.

För alla
Rätten är äggfri.
Glutenfri: välj glutenfritt specialströbröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.

Visningar: 373
Inlagt 2012-04-29 23:37:42