Receptbeskrivning
Kokosfudge
Ingredienser
för
Beskrivning
Kokosfudge
1,5dl socker
1,5dl ljus sirap
1,5dl grädde
3msk smör
2msk kakao
1tsk vaniljsocker
100g mörk choklad med kokos
Koka upp alla ingredienser utan chokladen i en tjockbottnad kastrull och låt småkoka i 20-30 min ungefär.
Gör ett kulprov (häll en klick kola i kallt vatten, det skall inte gå att forma till en boll men den skall bli fast i vattnet, alltså tar man den lite tidigare än en vanlig kola) för att se om kolan är färdig.
Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner chokladen i bitar så at den smälter och att det blir en jämn smet.
Häll upp i en bakpappersklädd avlång bakform.
Låt kallna i kyl och skär sedan i bitar.
Fudgen förvaras i kyl och klarar sig runt en vecka
1,5dl socker
1,5dl ljus sirap
1,5dl grädde
3msk smör
2msk kakao
1tsk vaniljsocker
100g mörk choklad med kokos
Koka upp alla ingredienser utan chokladen i en tjockbottnad kastrull och låt småkoka i 20-30 min ungefär.
Gör ett kulprov (häll en klick kola i kallt vatten, det skall inte gå att forma till en boll men den skall bli fast i vattnet, alltså tar man den lite tidigare än en vanlig kola) för att se om kolan är färdig.
Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner chokladen i bitar så at den smälter och att det blir en jämn smet.
Häll upp i en bakpappersklädd avlång bakform.
Låt kallna i kyl och skär sedan i bitar.
Fudgen förvaras i kyl och klarar sig runt en vecka
Visningar: 200
Inlagt 2019-01-26 18:29:52






30 min