Receptbeskrivning

Helstekt fläskkarré med honung, chili, ingefära och lime

Ingredienser för
800 g fläskkarré hel, utan ben
2 msk smör
2 msk honung flytande
chili 0,5 st urkärnad och finhackad
4 st vitlöksklyftor finhackade
1 msk färsk ingefära riven
salt 1,5 tsk
svartpeppar 0,5 tsk
1 dl vatten till skyn
rostad rotfruktssallad
3 st morötter skalade, i bitar
3 st palsternackor skalade, i bitar
3 st potatisar skalade, i bitar
rotselleri 0,25 st skalad, i bitar
2 msk olivolja
250 g coctailtomater i halvor
1 dl rödlök i smala klyftor
vinägrett
1 st lime pressad saft
3 msk olivolja
salt 0,5 tsk
svartpeppar 0,5 tsk
persilja 0,5 dl klippt


  120 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Lägg fläskkarrén i en ugnssäker form.

2
Stek klart i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 70-75 grader. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen. Ta ut och låt köttet vila i minst 10 minuter innan det skärs upp.

Rostad rotfruktssallad
1
Blanda rotfrukterna med olivolja i en långpanna. Rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg, cirka 20 minuter. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet.

2
Sätt i så fall plåten med rotsaker överst. När köttet är klart, höj värmen till 250 grader och låt rotsakerna stå inne 5 minuter extra för fin färg. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.

3
Blanda rotfrukterna med tomater, rödlök och vinägrett. Ringla lite av stekskyn från formen över köttet. Klipp eventuellt över lite persilja innan servering.

Visningar: 295
Inlagt 2019-02-06 18:59:31