Receptbeskrivning
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor
Ingredienser
för
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 frp lasagneplattor färska
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 st grönsaksbuljong tärning
1 tsk timjan
4 dl vatten
200 g bladspenat fryst
2 st halloumiost a 200g
1.5 dl pumpakärnor gärna rostade
1.5 dl prästost riven
salt och peppar
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 frp lasagneplattor färska
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 st grönsaksbuljong tärning
1 tsk timjan
4 dl vatten
200 g bladspenat fryst
2 st halloumiost a 200g
1.5 dl pumpakärnor gärna rostade
1.5 dl prästost riven
salt och peppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
3. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
5. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Skär halloumin i tunna skivor.
7. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
8. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan.
2. Skala, dela och finhacka lök och vitlök.
3. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
5. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Skär halloumin i tunna skivor.
7. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
8. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan.
Visningar: 408
Inlagt 2019-02-09 12:50:24

