Receptbeskrivning
Tarte tatin med ratatouille
Ingredienser
för
Beskrivning
FÖRBEREDELSER: 45 minuter +
20 minuter i kylskåp
TlLLAGNlNG: 50 minuter
6 PORTIONER
185 g vetemjöl
90 g smör, tärnat
1 ägg
1 msk olja
20 g smör, extra
2 zucchini, delade på längden och sedan
skivade
250 g aubergine, skuren i 2 cm stora
tärningar
1 röd paprika, skuren i 2 cm stora
tärningar
1 grön paprika, skuren i 2 cm stora
tärningar
1 stor rödlök, skuren i 2 cm stora tärningar
250 g körsbärstomater, halverade
2 msk balsamvinäger
60 g riven cheddar
300 g crème fraiche eller gräddfil
60 g färdig pesto av god kvalitet
1
Sikta ner mjölet i en skål. Tillsätt smör och arbeta
in det med fingertopparna tills blandningen fått en
smulig konsistens. Gör en grop i mitten, tillsätt
ägget (och 2 msk vatten om degen blir för torr)
och blanda den med en matkniv, dvs. skär igenom
ingredienserna tills de klumpar sig. Samla ihop
degen och stjälp upp den på ett mjölat bakbord.
Pressa ihop till en kula, platta sedan till den lätt och
slå in den i plastfolie. Låt degen vila i kylskåpet i 20
minuter.
2 Sätt ugnen på 200°. Smöra en bakform med
löstagbar kant, 25 cm i diameter, och klä den med
bakplåtspapper. Hetta upp olja och extra smör i en
stekpanna och stek zucchini, aubergine, paprika
och lök på stark värme i 8 minuter eller tills det är
mjukt. Tillsätt tomater och vinäger och fräs i 3-4
minuter.
3 Ställ formen på en bakplåt och fördela grönsak-
erna i formen. Strö sedan över ost. Kavla ut degen
mellan två ark bakplåtspapper till en rondell, 28
cm i diameter. Dra bort papperet och stjälp upp
degen över fyllningen. Tryck ner den kring fyll-
ningen med ett skedskaft. Grädda pajen i 30-35 minuter (lite vätska kommer
att tränga ut), och låt vila i
1-2 minuter. Lossa pajen ur
formen och lägg den på
ett fat. Rör samman crème
fraiche och pesto. Servera
såsen till pajen.
20 minuter i kylskåp
TlLLAGNlNG: 50 minuter
6 PORTIONER
185 g vetemjöl
90 g smör, tärnat
1 ägg
1 msk olja
20 g smör, extra
2 zucchini, delade på längden och sedan
skivade
250 g aubergine, skuren i 2 cm stora
tärningar
1 röd paprika, skuren i 2 cm stora
tärningar
1 grön paprika, skuren i 2 cm stora
tärningar
1 stor rödlök, skuren i 2 cm stora tärningar
250 g körsbärstomater, halverade
2 msk balsamvinäger
60 g riven cheddar
300 g crème fraiche eller gräddfil
60 g färdig pesto av god kvalitet
1
Sikta ner mjölet i en skål. Tillsätt smör och arbeta
in det med fingertopparna tills blandningen fått en
smulig konsistens. Gör en grop i mitten, tillsätt
ägget (och 2 msk vatten om degen blir för torr)
och blanda den med en matkniv, dvs. skär igenom
ingredienserna tills de klumpar sig. Samla ihop
degen och stjälp upp den på ett mjölat bakbord.
Pressa ihop till en kula, platta sedan till den lätt och
slå in den i plastfolie. Låt degen vila i kylskåpet i 20
minuter.
2 Sätt ugnen på 200°. Smöra en bakform med
löstagbar kant, 25 cm i diameter, och klä den med
bakplåtspapper. Hetta upp olja och extra smör i en
stekpanna och stek zucchini, aubergine, paprika
och lök på stark värme i 8 minuter eller tills det är
mjukt. Tillsätt tomater och vinäger och fräs i 3-4
minuter.
3 Ställ formen på en bakplåt och fördela grönsak-
erna i formen. Strö sedan över ost. Kavla ut degen
mellan två ark bakplåtspapper till en rondell, 28
cm i diameter. Dra bort papperet och stjälp upp
degen över fyllningen. Tryck ner den kring fyll-
ningen med ett skedskaft. Grädda pajen i 30-35 minuter (lite vätska kommer
att tränga ut), och låt vila i
1-2 minuter. Lossa pajen ur
formen och lägg den på
ett fat. Rör samman crème
fraiche och pesto. Servera
såsen till pajen.
Visningar: 251
Inlagt 2019-02-15 13:49:15