Receptbeskrivning

Kladdig vaniljbullekladdkaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kladdig vaniljbullekladdkaka

kaka:
200g smör
3dl strösocker
2tsk nymortlad kardemumma
2tsk vaniljsocker
4st ägg
2 1/2dl vetemjöl

rippel:
1 sats marsankräm
(1 påse + 2 dl mjölk)

florsocker

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem till en lös smet.
Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.

Blanda marsankrämen och fyll en spritspåse (går bra med vanlig plastpåse om man inte har någon) och klipp av toppen.
Spritsa en spiral över kakan med krämen, börja i mitten och jobba utåt.

Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
Den ska vara k l a d d i g ! Se upp så den inte blir för torr. Tänk på att den sätter sig vid eftervärmen också så hellre för kladdig än tvärt om.

Sikta över florsocker när kakan svalnat och servera med vispad grädde.

Visningar: 199
Inlagt 2019-02-15 14:29:11