Receptbeskrivning

karamelliserad vitlökpaj med getost

Ingredienser för
3.5 dl mandelmjöl
50 g smör
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 st ägg
Fyllning
2 st vitlökar hela
150 g mjuk getost
150 g hård getost
rosmarin
1 dl creme fraiche
1.5 dl vispgrädde
2 st ägg
1 tsk balsamvinäger
1 msk honung
1 msk olivolja
2 dl vatten


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Så här gör du:



Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en bunke. Skär ner smör i bitar och blanda runt med händerna. Tillsätt ägget och blanda till en smidig deg. Låt vila i kylskåpet en stund.



Klä en pajform med degen och förgrädda på 180 grader i ca 10 min.



Lägg vitlöksklyftorna i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i några minuter och häll sedan av vattnet.



Stek vitlöksklyftorna i olivoljan en stund i en stekpanna. Häll på balsamvinäger och vatten och låt sjuda i 10 minuter.



Tillsätt honung och hackad rosmarin och låt karamelliseras till nästan ingen vätska är kvar. Ställ åt sidan.



Vispa ihop grädde, ägg, crème fraîche, salt och peppar i en skål.



Fördela osten i bitar samt vitlöksklyftorna i pajskalet. Häll över äggblandningen och tillaga i ugnen på 180 grader i ca 45 minuter.



Servera med en god sallad.

Visningar: 230
Inlagt 2019-02-26 16:19:03