Receptbeskrivning

Ädelostfylld kyckling med äppel- och sellerisallad

Ingredienser för
600 g kycklinglårfiléer
3 dl ris
100 g rotselleri
50 skinka
100 g ädelost
2 honung
1 äpple
2 persilja
2 msk vinägrett
salt och peppar


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 200°C.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ut lårfileerna på en stor skärbräda, fina sidan neråt. Salta och peppra.
Täck kycklingbitarna med en bit skinka. Smula över ädelost. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta och peppar. Pensla ovansidan tunt med honung. Ställ i ugen på mellersta falsen i ca 25 minuter.
Skala, skiva och strimla rotsellerin. Dela, kärna ur och skvia äpplet tunt. Blanda selleri, äpple, persilja ovch vinägrett. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kycklingen på tallrikar. Toppa med salladen. Servera med riset.

Visningar: 560
Inlagt 2012-04-29 21:40:15