Receptbeskrivning
Kyckling cordon bleu med fransk sallad
Emelie Frantz via Ica.se
Ingredienser
för
4 kycklingfiléer
1 dijonsenap
8 skinka
4 ostskivor
salt och peppar
1 äggula
ströbröd
olja
2 smör
salt och peppar
citronklyftor
2 tomater
1 rödlök
1 burk matvete
kapris
0.5 persilja persilja
1 dl vinägrett
salt och peppar
1 dijonsenap
8 skinka
4 ostskivor
salt och peppar
1 äggula
ströbröd
olja
2 smör
salt och peppar
citronklyftor
2 tomater
1 rödlök
1 burk matvete
kapris
0.5 persilja persilja
1 dl vinägrett
salt och peppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Kyckling: Skär ett snitt, nästan igenom, längs med filéerna. Vik upp och pensla med senap. Lägg i skinka och ost. Salta och peppra.
Vispa äggulan lätt och pensla ovansidan på kycklingen med det. Strö över ströbröd. Lägg över i en lätt oljad ugnssäker form. Ringla över smöret. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Fransk sallad: Grovtärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda matvete, tomat, lök, ev kapris och persilja med vinägrett. Smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med citronklyftor som är goda att pressa över kycklingen.
För alla
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten. Byt matvete mot quinoa eller ris i salladen.
Gör äggfri: uteslut äggulan och pensla i stället med crème fraiche. Välj äggfritt ströbröd.
Visningar: 646
Inlagt 2012-04-29 21:41:22

