Receptbeskrivning

Kladdkaka med kaffe i

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kladdkaka med kaffe i


250g mörk choklad
1dl kaffe, kallt, gärna starkt
250g smör, rumsvarmt
2dl strösocker
4st ägg
2krm salt
kokosflingor, till formen



Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg bakplåtspapper i botten på en form (ca 23 cm i diameter).

Smörj och bröa kanterna.

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt kaffet.

Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning.

Tillsätt sedan smör och socker, lite i taget. Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen.

Vispa äggen lätt. Rör ner ägg och salt i chokladsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
Kontrollera med sticka efter ca. 40 min

Visningar: 185
Inlagt 2019-03-11 20:09:35