Receptbeskrivning
Kladdkaka med kaffe i
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkaka med kaffe i
250g mörk choklad
1dl kaffe, kallt, gärna starkt
250g smör, rumsvarmt
2dl strösocker
4st ägg
2krm salt
kokosflingor, till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten på en form (ca 23 cm i diameter).
Smörj och bröa kanterna.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt kaffet.
Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning.
Tillsätt sedan smör och socker, lite i taget. Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen.
Vispa äggen lätt. Rör ner ägg och salt i chokladsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
Kontrollera med sticka efter ca. 40 min
250g mörk choklad
1dl kaffe, kallt, gärna starkt
250g smör, rumsvarmt
2dl strösocker
4st ägg
2krm salt
kokosflingor, till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten på en form (ca 23 cm i diameter).
Smörj och bröa kanterna.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt kaffet.
Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning.
Tillsätt sedan smör och socker, lite i taget. Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen.
Vispa äggen lätt. Rör ner ägg och salt i chokladsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
Kontrollera med sticka efter ca. 40 min
Visningar: 185
Inlagt 2019-03-11 20:09:35






30 min.jpg)