Receptbeskrivning

Pad thai med räkor

Ingredienser för
1 frp risnudlar
1 st gul lök(ar)
1 st paprika röd
1 st chilifrukt
1 burk böngroddar
450 g räkor skalade
1 dl jordnötter
4 msk fisksås
1 msk socker
3 st ägg
2 msk limejuice
1 dl koriander hackad


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt droppa av i sil eller durkslag. 2. Skala, halvera och skär löken i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 3. Häll av böngroddarna och räkorna. Grovhacka jordnötterna. 4. Fräs lök, paprika och chili 3–4 minuter i 2 msk olja i en wokpanna eller stor stekpanna 5. Tillsätt böngroddar, nudlar, fisksås och socker, blanda väl. Stek så att allt blir varmt 2–3 minuter. 6. Knäck äggen i nudelblandningen, rör runt efter ca 1 minut. Stek ytterligare 1 minut tills äggen har »stannat«. Blanda ner räkorna och limejuicen i den heta woken. 7. Toppa med jordnötter och hackad koriander. Servera med limeklyftor och ev japansk soja.

Visningar: 246
Inlagt 2019-03-19 20:17:00