Receptbeskrivning

Senapsstekt fläskfilé med skockpuré

Ingredienser för
500 g fläskfilé
salt och peppar
4 tsk rapsolja
1 msk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 st riven vitlöksklyfta
1 tsk timjan
300 g jordärtskockor eller palsternacka i bitar
300 g blomkål i buketter
1 burk 240g kronärtskockshjärtan
1 msk smör
1 msk pressad citron


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra fläskfilén och bryn den i en gnutta av oljan. Blanda senap, vinäger, vitlök och timjan med resten av oljan. Vänd filén i blandningen och efterstek i ugnen ca 15 min. Låt köttet vila några min innan det skärs i skivor. 300 kcal/portion
Koka jordärtskockor eller palsternacka i saltat vatten ca 5 min. Tillsätt blomkål och koka 5 min till. Lägg ner kronärtskockan som får bli varm. Häll av spadet. Kör allt till puré i mixer och rör ner smöret. Smaka av med citronsaft, salt och peppar

Visningar: 194
Inlagt 2019-03-21 11:17:35