Receptbeskrivning
Fylld kalkonschnitzel med citronpotatis
Ingredienser
för
1 g gul lök hackad
150 g champinjoner skivade
1 g smör/olja
300 g babyspenat
1 st vitlöksklyfta riven
4 msk parmesanost riven
salt och peppar
4 st kalkonbröstfilé tunna skivor à 150 g
16 st blötlagda träspett
2 tsk rapsolja
600 g färskpotatis skrubbad
1 st citron rivet skal av
2 tsk flingsalt
1 msk olivolja
150 g champinjoner skivade
1 g smör/olja
300 g babyspenat
1 st vitlöksklyfta riven
4 msk parmesanost riven
salt och peppar
4 st kalkonbröstfilé tunna skivor à 150 g
16 st blötlagda träspett
2 tsk rapsolja
600 g färskpotatis skrubbad
1 st citron rivet skal av
2 tsk flingsalt
1 msk olivolja
Beskrivning
Gör så här
Fräs lök och svamp i fettet. Vänd ner spenat och vitlök och låt fräsa tills spenaten slaknat helt. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Lägg ut köttskivorna och fördela spenatblandningen på halva skivorna.
Vik över den andra halvan, kläm ihop kanterna och fäst med spett i båda sidorna. Pensla med olja och grilla över glöd tills köttet är genomstekt. Koka potatisen. Blanda citronskal, salt och olja i en skål och sväng runt potatisen.
430 kcal/portion
Fräs lök och svamp i fettet. Vänd ner spenat och vitlök och låt fräsa tills spenaten slaknat helt. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Lägg ut köttskivorna och fördela spenatblandningen på halva skivorna.
Vik över den andra halvan, kläm ihop kanterna och fäst med spett i båda sidorna. Pensla med olja och grilla över glöd tills köttet är genomstekt. Koka potatisen. Blanda citronskal, salt och olja i en skål och sväng runt potatisen.
430 kcal/portion
Visningar: 252
Inlagt 2019-03-21 11:19:19

